Bill Clinton a fost externat după cinci nopți petrecute în spital
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Bill Clinton, tratament pentru o infecţie care nu are legătură cu Covid
Bill Clinton, tratament pentru o infecţie care nu are legătură cu Covid
Bill Clinton a fost externat din spital, după ce a fost internat marți pentru o infecție.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost externat duminică dimineaţă din spitalul din California unde fusese internat marţi pentru o infecţie, a anunţat şeful echipei de medici care i-a acordat îngrijiri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Preşedintele a ieşit astăzi din centrul medical UC Irvine", a declarat dr. Alpesh N. Amin, într-un comunicat difuzat de purtătorul de cuvânt al lui Clinton pe Twitter. În imaginile difuzate în direct de CNN se poate vedea cum Clinton, cu masca pe figură şi însoţit de soţia sa Hillary, părăseşte unitatea medicală şi ridică degetul mare în faţa camerelor.

"Febra sa şi numărul de globule albe au revenit la normal şi se va întoarce la locuinţa sa din New York pentru a-şi termina tratamentul cu antibiotice", a adăugat dr. Amin. Fostul preşedinte a petrecut cinci nopţi în spital. Potrivit media americane, el a fost iniţial afectat de o infecţie a căilor urinare care s-a propagat apoi în sistemul sanguin, provocând o septicemie. El se afla în California pentru un eveniment legat de fundaţia sa când s-a simţit obosit. El s-a deplasat la spital, unde riscul de COVID-19 sau de probleme cardiace a fost exclus.

Știrea inițială

Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost internat la Terapie Intensivă. Clinton se tratează pentru o infecţie identificată în sânge. Problema medicală nu are legătură cu Covid.

Spitalizarea a avut loc în California, la centrul medical Irvin. Clinton este în recuperare şi are o stare generală bună, asigură apropiaţii săi.

Al 42-lea preşedinte american a fost în funcţie din 1993 până în 2001, iar la 46 de ani a fost cel mai tânăr preşedinte ales vreodată. În 2010, a suferit o intervenţie de angioplastie.

„Fostul preşedinte Clinton a fost internat marţi seara la Centrul Medical UCI, pentru a primi tratament pentru o infecţie care nu are legătură cu Covid”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, informează Mediafax.

Medicii  au spus că Clinton se află la terapie intensivă pentru confidențialitate și siguranță, nu pentru că există o nevoie medicală care să reclame terapia intensivă. 

Fostul preșdinte răspundea bine la antibiotice

„După două zile de tratament, numărul de celule albe din sânge este în scădere, dar răspunde bine la antibiotice”, au spus medicii. "Sperăm să-l lăsăm să plece acasă în curând."

Medicii fostului președinte au spus că infecțiile urologice sunt foarte frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge. Clinton va primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut la antibiotice administrate pe cale orală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel