Bill Gates, 11 lucruri NEȘTIUTE despre averea sa. Calcule uluitoare: 4.630 de dolari pe secundă, peste 400 de ani pentru a cheltui tot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
11 lucruri pe care nu le știai despre averea de 146 de miliarde de dolari a lui Bill Gates.

Bill și Melinda Gates, divorț. Jennifer, fiica cea mare a cuplului, prima reacție: Moment dificil. Încerc să învăț să mă descurc cu emoțiile mele

Odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, Bill Gates a devenit unul dintre cei mai controversați oameni din lume, dat fiind faptul că este preocupat de fabricarea vaccinurilor și a avut de-a lungul anilor mai multe declarații surprinzătoare despre pandemii și boli. 

1. Bill Gates a devenit cu 41 de miliarde de dolari mai bogat doar anul trecut. Pe 4 mai 2020 averea netă a lui Gates era de 105 miliarde de dolari. Acesta este de asemenea cu 70 de miliarde de dolari mai bogat decât era în urmă cu 5 ani.

2. Gates este cu în jur de 66% mai bogat decât monarhia britanică. Averea familiei regale britanice se ridica la aproximativ 88 de miliarde de dolari în 2017, potrivit Forbes.

3. Dacă Gates ar cheltui un milion de dolari pe zi, i-ar lua peste 400 de ani pentru a-și cheltui averea uriașă. Însă deși Gates se bucură de câteva lucruri de lux, precum avionul său privat și casa uriașă din Washington evaluată la peste 125 de milioane de dolari, miliardarul este cunoscut ca fiind un cheltuitor cumpătat.

4. Potrivit creșterii de anul trecut a sumei, miliardarul american câștigă aproximativ 4.630 de dolari pe secundă. Potrivit calculelor Business Insider, ținând cont de veniturile de 41 de miliarde de dolari obținute în 2020 Gates câștigă în jur de 78.006 de dolari pe minut.

5. Averea netă a lui Gates este mai mare decât PIB-ului Luxemburgului, Estoniei și Boliviei la un loc. Produsul Intern Brut al Luxemburgului este de aproximativ 71 de miliarde de dolari, al Estoniei de 31,4 miliarde și al Boliviei se ridică la în jur de 40,8 miliarde de dolari.

Bill și Melinda Gates au contract de separare. Cel mai costisitor divorț din istorie: Ce a cerut soția și ce avere uriașă au de împărțit


6. Gates rămâne a patra cea mai bogată persoană din lume deși a donat cel puțin 41 de miliarde de dolari pentru cauze caritabile de-a lungul anilor. 

7. Bill și Melinda Gates au fondat Fundația Bill și Melinda Gates în 2020, aceasta fiind în prezent cea mai mare organizație caritabilă privată din lume.

8. Gates este atât de bogat încât cheltuirea unui dolar de către un american de rând este echivalent cu Gates cheltuind 1,2 milioane de dolari. 

9. Gates ar putea da fiecărei persoane în viață de pe Pământ 15 dolari și tot ar rămâne cu 28 de miliarde de dolari. Populația mondială era de 7.874.758.042 în mai 2021.

10. Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia și cea mai bogată persoană din China la un loc. Omul de afaceri indian Mukesh Ambani este cel mai bogat om din Asia cu o valoare de 74,7 miliarde de dolari în timp ce magnatul chinez Zhong Shanshan este cea mai bogată persoană din China, având o avere estimată la 66,3 miliarde de dolari.

Astfel, cei doi au împreună 141 de miliarde de dolari, cu 5 miliarde mai puțin decât averea lui Gates.

11. Un american cu studii superioare de licență va câștiga în medie 2,2 milioane de dolari în cursul vieții sale. Gates face banii respectivi în puțin peste 28 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel