Bill Gates, AVERTISMENT despre vaccinul anti-COVID19. "Va fi o CATASTROFĂ"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Miliardarul Bill Gates trage un semnal de alarmă cu privire la vaccinul anti-coronavirus. 

"Lumea este pe punctul de a face o descoperire ştiinţifică majoră - cel mai probabil, un vaccin sigur şi eficient va fi gata la începutul anului următor. Sigur, ar putea fi mai multe. Dar, mulţumită acestor descoperiri, lumea va putea eradica pandemia şi se va putea întoarce la normal. Din moment ce va fi posibil să ne vaccinăm împotriva bolii, guvernele vor putea ridica măsurile de restricţie, oamenii vor înceta să poarte măşti şi economia îşi va reveni. 

Dar să nu ne aşteptăm ca eradicarea bolii să se întâmple automat. E nevoie să ne asigurăm că vom avea capacitatea de a produce miliarde de doze de vaccin şi de a le distribui eficient.", a declarat Bill Gates, conform Corriere.it.   

Semnal de alarmă

 

"Ce se va întâmpla cu ţările sărace? Spre exemplu, un grup de ţări precum Sudanul de Sud, Nicaragua şi Myanmar, deşi au o populaţie extrem de mare, nu au puterea de cumpărare pentru a face înţelegeri avantajoase cu companii farmaceutice. Aşa cum arată lucrurile, aceste ţări vor putea imuniza, în cel mai bun caz, 14 la sută din populaţie. 

Într-un scenariu pesimist, primele cinci cele mai bogate ţări vor avea parte de două miliarde de doze. În acest scenariu, virusul se va răspândi necontrolat pentru alte câteva luni, iar numărul victimelor se va dubla. 

Va fi o catastrofă morală. Vaccinul face din COVID-19 o boală care poate fi prevenită, şi nimeni nu trebuie să moară dintr-o astfel de boală. Dincolo de principiile morale, un scenariu cu un vaccin rezervat doar ţărilor bogate este problematic.", a mai spus miliardarul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel