Biserica Satanică oferă burse de 500 de dolari absolvenților de liceu. Care sunt cerințele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Satanic Temple, o organizație cu sediul în Massachusetts, vrea să sprijine absolvenții de liceu în urmarea studiilor superioare, oferind două burse de 500 de dolari, intitulate „Bursa Avocatul Diavolului“.

Cei interesați trebuie să trimită o lucrare creativă, sub forma unui eseu, o poezie, o opera de artă sau film, care să răspundă la una din cele două cerințe. Elevii au de ales între a spune ce au făcut pentru promovarea obiectivelor și misiunii organizației sau să descrie un profesor care „le-a zdrobit spiritul, le-a subminat încrederea în ei sau i-au făcut să urască fiecare minut în care au fost obligați să fie la școală“, potrivit  CNN.

Organizația, care militează pentru separarea religiei de afacerile publice, spune că misiunea sa este „de a încuraja bunăvoința și empatia în rândul oamenii“. Membrii săi consider că Satana este un „construct literar“, nu o ființă reală.

Pe site-ul Templului Satanic se arată că grupul susține „preocuparea pentru cunoaștere“, dar consideră că oamenii confundă învățarea cu școlarizarea.

Malcolm Jarry, cofondatorul organizației, spune că scopul bursei este de a atrage atenția asupra problemelor educației obligatorii, care „încalcă drepturile civile fundamentale ale elevilor și încurajează obediența în fața autorității nelegitime“.

„Se așteaptă de la studenți să-și laude scolile, în ciuda faptului că mulți dintre ei suportă abuzuri inconștiente din partea facultății, administrației sau a colegilor. Este comun să auziți persoane de succes vorbind despre un profesor care i-au inspirat, dar nu își dau seama că în 13 ani de studii sunt norocoși dacă au întâlnit doar unul“, spune Malcolm Jarry.

Înscrierile au început pe 20 iulie și sunt deschise până pe 31 august, iar cei doi câștigători vor fi anunțați pe 15 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel