Bitcoin, la un maxim istoric și se apropie de o valoare de piață de 1 trilion de dolari
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bitcoin, la un nou maxim istoric / Foto Pexels
Bitcoin, la un nou maxim istoric / Foto Pexels
Bitcoin a atins încă un record record vineri și se înderaptă spre o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu 2,6% la un maxim istoric de 52.932 dolari, stabilind un salt săptămânal de peste 8%. Până acum, luna aceasta a crescut cu aproximativ 60%.

Marșul Bitcoin este alimentat de semnele că este din ce în ce mai acceptat în rândul investitorilor și companiilor, de la Tesla și Mastercard la BNY Mellon.

Cele mai recente câștiguri au dus la o capitalizare de piață de aproximativ 982 miliarde de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap, în timp ce toate monedele digitale combinate sunt evaluate la aproximativ 1,6 trilioane de dolari.

Cu toate acestea, mulți analiști și investitori rămân sceptici față de activul digital reglementat parțial și extrem de volatil, care este încă puțin folosit pentru comerț.

Analiștii de la JP Morgan au declarat că prețurile actuale ale bitcoin sunt mult peste estimările valorii juste. Bitcoin este un „spectacol economic”, spun analiștii băncii de investiții.

Săptămâna aceasta, alți investitori au declarat că volatilitatea bitcoin reprezintă un obstacol pentru ambițiile sale de a deveni un mijloc de plată larg răspândit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel