BLACK FRIDAY. Cele mai multe tranzacții, din Marea Britanie
Autor: Mircea F. Cristian pe 15 noi 2019 / 10:19 | Economie

Black Friday a declanșat febra cumărăturilor online, iar românii cumpără fervent, oriunde s-ar afla.

Black Friday - Primele date centralizate în ziua de Black Friday, de un procesator de plăți:

Cat se cumpara online de Black Friday in Romania?

* Valoarea totală a volumelor tranzacționate online a ajuns la 75,09 milioane de lei

* Numărul de tranzacții a ajuns la 107.827

* Minutul de aur s-a schimbat fata de cel de dimineata – cel nou a fost inregistrat la 07:28 cu 2.140 de tranzacții

* Valoarea medie a coșului de cumpărături a scăzut de la 738 lei la 695 lei

Ce se cumpara de Black Friday in Romania:

IT&C – aproximativ 70% din totalul tranzacțiiloreTail – aproximativ 23% din totalul tranzacțiilorServicii – aproximativ 7% din totalul tranzacțiilor

Valoarea totală a volumelor procesate din alte țări a ajuns la 3,59 milioane de lei, cu aproximativ 48% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Top 3 tari din afara granitelor de unde se cumpara in Romania:

Marea Britanie: 5.234 tranzactii, aproximativ 5% din totalul tranzactiilorUngaria: 1.731 tranzactii, aproximativ 2% din totalul tranzactiilorBulgaria: 287 de tranzactii, aproximativ 0.3% din totalul tranzactiilor

Cum cumpara romanii de Black Friday:

Până acum românii au cumparat online în rate in valoare de aproximativ 33,61 milioane de lei (aproximativ 45% din valoarea totala a tranzactiilor online). De remarcat că 48% din totalul tranzactiilor au fost facute cu un singur click.

"Finalul de an, marcat de campaniile de Black Friday și de sărbătorile de iarnă, este în mod tradițional cea mai efervescentă perioadă, mai ales în privința cumpărăturilor online. Potrivit datelor publicate de Banca Națională, românii au făcut plăți online cu cardul în valoare de 7,7 miliarde de lei în trimestrul patru din 2018, cu 38% peste media celor trei trimestere anterioare. Sperăm ca ratele de creștere a cumpărăturilor online și prin intermediul aplicațiilor să depășească și în acest an comerțul tradițional, datorită beneficiilor incontestabile pentru consumatori, cum ar fi viteza, comoditatea și siguranța. Persoanele care vor să facă cumpărături online pot folosi cu încredere serviciul card-on-file, disponibil în prezent la comercianții online importanți, care le permite utilizatorilor să își salveze datele cardului o singură dată, la activare, apoi să efectueze plăți rapide, convenabile și sigure cu un singur clic. Acest serviciu oferă clientului un atu important în cursa de Black Friday, atunci când cele mai dorite produse se epuizează rapid", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager pentru Romania în cadrul Visa.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri