Urmărește emisiunea live
Blocaj la Primăria Focșani. Angajații protestează în stradă / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Este blocaj la Primăria Focșani. Angajații protestează, luni dimineață, pentru că nu și-au primit salariile din luna anterioară. 

În această dimineață, toți angajații din Primăria Focșani au refuzat sa mai lucreze, pentru că nu și-au primit salariile din luna anterioară.

Funcționarii au ieșit în stradă, pentru un protest spontan, care se va încheia în două ore. Ei spun că s-a ajuns în această situație din cauza blocării bugetului Focșaniului, dar acuză și tăierile la cheltuielile de funcționare, scrie Monitorul de Vrancea.

Practic, angajații cer abrogarea Hotărârii Consiliului Local Focşani din data de 10 mai prin care s-a votat bugetul local, cu amendamentele coaliției majoritare PNL-USR-PLUS. Situația a dus, ulterior, la invalidarea bugetului local al municipiului, de către Ministerul de Finanțe. 

Ministerul de Finanțe a declarat invalid bugetul local al municipiului Focșani, cu amendamentele propuse de PNL-USR,  în ședința în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021. Atunci, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcționare de la Primărie, dar și de la instituțiile subordonate. 

Sindicatul Sintax 2010, solicitare către Consiliul Local Focșani 

Ieri, Sindicatul Sintax 2010 din Primăria Focșani a transmis un comunicat prin care a cerut Consiliului Local al Municipiului Focșani 'revocarea actului administrativ care blochează Primăria Focșani'.

'Modul în care a fost aprobat bugetul Municipiului Focşani nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţii atât ale instituţiilor publice de interes local, cât şi ale personalului din cadrul aparatului de specialitate, motiv pentru care am decis, ca sindicat al personalului din cadrul Primăriei municipiului Focşani, să întreprindem demersuri procedurale necesare, administrative şi judiciare, pentru a solicita într-o primă etapă revocarea, iar dacă solicitarea de revocare cuprinsă în prezenta cerere va fi respinsă, suspendarea executării şi anularea Hotărârii Consiliului local nr. 101 din 10 mai 2021, respectiv anularea acesteia.', transmitea Sindicatul Sintax 2010.

'Bugetul General al Municipiului Focșani pe anul 2021 a fost aprobat de consilierii locali prin Hotărârea nr. 101/ 10.05.2021 cu încălcarea gravă a prevederilor legale care stabilesc ca obligație imperativă acoperirea cheltuielilor de funcționare (între care se afla și salariile!), ale Primăriei Focșani și instituțiilor subordonate! (...)

Deși aceste documente sunt cunoscute consilierilor locali, aceștia ignoră cu rea voință și declară public că vor menține din considerente politice și de pe poziții de forță, situația gravă în care se află Primăria Municipiului Focșani și salariații instituției.', mai arăta Sindicatul Sintax 2010.

Video de la protestul angajaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel