Blocaj pe scena politică. Cine formează noul Guvern? Bogdan Chirieac: O să râdeți, dar știți cum se poate ieși din criză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Orban și Iohannis
Orban și Iohannis
Noul Guvern care ar urma să fie propus de Ludovic Orban ar putea să nu fie votat din lipsă de cvorum. Mai mult, Viorica Dăncilă ar putea fi desemnată să stabilească noul Guvern, susține analistul politic Bogdan Chirieac. 

Bogdan Chirieac a vorbit în direct la România TV despre prelungirea interimatului premierului Viorica Dăncilă în cazul lipsei de cvorum din Parlament, dar și despre posibilitatea ca președintele țării să o desemneze tot pe Viorica Dăncilă pentru a forma un nou Guvern. 

”Este lucrul cel mai important. Arma cvorumului. Adică numărul suficient de parlamentari necesari pentru a vota Guvernul Orban 1. Prima condiție este ca opoziția care a dat jos Guvernul să strângă în sala de plen 233 de parlamentari. Aceștia trebuie să voteze cu toții în favoarea Guvernului. Speculațiile care se fac acum sunt în situația în care nu ar exista cvorum și atunci cade Guvernul Orban 1, a doua oară va trece, pentru că altfel mergem în alegeri anticipate... Problema cea mai dificilă este că nu există acest cvorum.

Anunțul făcut de PSD

PSD, pe bună dreptate, a anunțat public: noi nu vom participa la cvorum, faceți voi cvorum și atunci vom fi și noi în sală. (...) Parlamentul îl programează, să spunem, joia viitoare, pentru ședința de învestire și, când se duce la Parlament, Parlamentul nu e acasă. Nu se mai votează. Se propune o altă dată. Atenție, Constituția nu prevede o dată la care Guvernul desemnat să fie învestit în Parlament. Deci ei pot programa ședința în decembrie. În toată această perioadă rămâne pe loc Guvernul Dăncilă.

Viorica Dăncilă ar putea forma noul Guvern

O să râdeți, dar știți cum se poate ieși din criză, în cazul în care se va întâmpla asta? Președintele Iohannis, în cazul în care va fi reales, să o desemneze tot pe doamna Dăncilă să formeze noul Guvern pentru că PSD-ul va face cvorum, să știți. A învățat și va face cvorum”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel