BNR lansează o nouă monedă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
BNR
BNR
În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 18 septembrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo - Română.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Valoare nominală 10 lei
Metal argint
Titlu 999 la mie
Formă rotundă
Diametru 37 mm
Greutate 31,103 g
Calitate proof
Cant zimţat

Aversul monedei prezintă Statuia "Lupa Capitolina" (Lupoaica), simbol al latinităţii, adoptat şi de Societatea de Cultură Macedo - Română şi un fragment din statutul societăţii; inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2019".

Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Calinic Miclescu, Mitropolit Primat şi preşedinte onorific al Societăţii de Cultură Macedo - Română şi portretul şi numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripţia în arc de cerc "SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO-ROMANA" şi anul înfiinţării societăţii "1879".


Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint



Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate este de 350,00 lei.
Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo - Română au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel