Boala arterială periferică, simptomul care PĂCĂLEŞTE pacientul. Dr. Andrada Bogdan: "Dacă nu doare, nu este băgat în seamă"
Autor: Florin Răvdan pe 20 mai 2020 / 16:22 | Sanatate
Exclusiv

Dr. Andrada Bogdan a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, despre unul dintre simptomele bolii arteriale periferice, care păcăleşte pacientul. 

"Există un tablou clinic tipic al bolii arteriale periferice. În general, pacienţii se plâng de picioare reci, durere la mers. Ulterior vin cu dureri de repaus sau prezintă răni, răni care nu se mai vindecă sau se vindecă cu dificultate. În general, durerea la mers este simptomul dominant al pacientului fumător mai ales. Pacientul diabetic are nişte particularităţi care ţin de boala de bază. Pe lângă boala arterială, este indusă şi o afectare nervoasă. Tipic, pacientul resimte furnicături, dureri nespecifice la nivelul picioarelor, iar ulterior pierde sensibilitatea.

Şi atunci nu se mai plânge de durere, nu mai simte traumatismele minore, suferă mici leziuni care, nedurând, nu sunt băgate în seamă, şi vin cu leziuni suprainfectate la spital. Pacientul diabetic face mai puţin durere la nivelul piciorului şi apar răni care nu se mai vindecă. Există o patologie care ţine de domeniul ortopedic, la nivelul piciorului diabetic, care poate să păcălească un pic.", a declarat dr. Andrada Bogdan, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri