Boală cu evoluţie FULMINANTĂ. Dr. Dumitra, avertisment: Abia atunci mass-media reuşeşte să facă un caz din acest lucru...
Autor: Mihai Ciobanu pe 30 iun, 09:58 | Sanatate
Exclusiv

Dr. Gindrovel Dumitra atrage atenţia asupra unei boli care evolează fulminant şi poate fi fatală.

Dr. Gindrovel Dumitra atrage atenţia asupra meningitei meningococice, boală care afectează pe lângă copiii şi vârstnicii, chiar şi adolescenţii.

"Din fericire, avem disponibil în România, începând cu anul trecut, vaccin împotriva meningococului, cel care este responsabil de apariţia meningitei meningococice, acea boală care, de obicei, surprinde părintele şi copilul, deoarece debutează cu simptome total nespecifice, iar în momentul în care orientarea clinică a noastră, a practicienilor, se duce către meningita meningococică poate să fie, uneori, prea târziu.

Este o boală care evoluează fulminant (…) Această boală afectează, pe lângă grupele de risc tradiţionale – copiii/vârstnicii, şi adolescenţii. Adică acei copii care, în momentul în care îi pierzi din cauza unei boli prevenibilă prin vaccinare, mass-media reuşeşte să facă un caz din acest lucru, iar emoţia este foarte, foarte puternică", a explicat dr. Gindrovel Dumitra într-o emisiune difuzată de DC Medical.

VIDEO: 

   

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri