Boala misterioasă. 42 de persoane au murit din cauza ţigărilor electronice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Numărul deceselor în urma unei misterioase afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită "vaping") a ajuns la 42 de victime în Statele Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din această ţară (CDC), relatează dpa.

Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state americane, a precizat că în prezent au fost identificate 2.172 de cazuri de îmbolnăviri pe teritoriul SUA, cu aproape 100 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

Cele 42 de decese au fost confirmate în 24 de state, media de vârstă a pacienţilor decedaţi fiind de 52 de ani.

Vârsta medie a celor afectaţi de această boală este de 24 de ani

Potrivit CDC, vârsta medie a celor afectaţi de această boală este de 24 de ani, iar 79% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit au sub 35 de ani.

New York Times a informat săptămâna aceasta că un băiat de 17 ani a suferit daune ireversibile ca urmare a bolii pulmonare asociate cu vaping-ul şi fost nevoie de un transplant de plămâni pentru a-i salva viaţa.

Săptămâna trecută, CDC a anunţat că a descoperit acetat de vitamina E în toate probele de fluide colectate din plămânii a 29 de pacienţi din 10 state americane.

"Este pentru prima dată când detectăm un produs chimic care reprezintă un motiv de îngrijorare din probele biologice de la pacienţii cu aceste leziuni pulmonare", a anunţat CDC într-un comunicat, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel