Bobby Păunescu, analiza coaliţiei PNL-USR-PLUS: E ca la grădiniţă. Nu cred în abordarea asta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Bobby Păunescu: Iohannis, sub mare presiune! Singurele soluții viabile pentru guvernare . Facebook Bobby Păunescu
Bobby Păunescu: Iohannis, sub mare presiune! Singurele soluții viabile pentru guvernare . Facebook Bobby Păunescu
Regizorul Bobby Păunescu a explicat, într-o intervenţie televizată, de ce PSD nu a pornit o criză politică în decembrie 2020, când preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu nominalizeze un premier social-democrat, deşi aceştia câştigaseră alegerile parlamentare. 

Prezent în studioul B1 TV, regizorul Bobby Păunescu, a avut un schimb de replici cu privire la situaţia politică actuală cu omul de afaceri Marius Bostan, şi a explicat de ce PSD nu a pornit o criză politică după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza un premier din partea social-democraţilor şi i-a criticat pe cei de la USR-PLUS pentru scandalul din coaliţie. 

"După opinia mea, preşedintele ţării a susţinut în repetate rânduri coaliţia şi chiar cred că a ajutat USR şi PLUS pe undeva. A încurajat formarea de noi partide şi putem da exemple concrete de poziţii ale preşedintelui în ultimii ani în care a fost extrem de apreciativ la adresa USR-PLUS. În 2015, Dacian Cioloş a fost propunerea de premier a lui Klaus Iohannis. Nu poate spune cineva că a fost contra coaliţiei. Nu a respins niciunul dintre miniştrii USR-PLUS, deşi unii poate trebuiau respinşi. Putea să refuze cel puţin doi miniştri din Guvernul trecut, de la USR-PLUS. Pe trecutul lor, pe biografie, ar fi putut. Cred că discuţia profundă a lucrurilor ar putea rezolva această criză. Şi poporul ar avea de câştigat", a declarat Marius Bostan. 

Critici la adresa USR-PLUS

"Criza este la vârf, dar permament ar trebui să se urmărească interesul poporului. Anterior, am atacat oarecum poziţia PSD, că e primul partid care câştigă alegerile şi nu şi-a pus premier. Eu cred că PSD a dat dovadă de maturitate politică, dându-şi seama că nu poţi face o criză doar pentru că nu a fost de acord preşedintele sau că nu s-a înţeles nu ştiu cine cu nu ştiu cine.

Acum e ca la grădiniţă, mă supăr, îmi iau mingea şi plec acasă. Cei de la PNL au spus că locurile secretarilor de stat rămân deschise, nu se ocupă. Cei de la USR-PLUS spun că vor orice, dar fără premierul Cîţu. Eu nu cred în acest tip de abordare. Dacă spui doar că vrei să nu mai joci fotbal că nu ştiu ce jucător are şapcă... Dacă era pe probleme economice, sociale, era altceva!", a declarat Bobby Păunescu la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel