Bogdan Aurescu anunţă reforma serviciilor consulare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a prezentat, în cadrul unei discuţii de astăzi, 4 martie 2021, cu Radu-Mihai Mihail, senator pentru Diaspora, membru în Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru românii de pretutindeni ale Senatului României, liniile de acţiune avute în vedere de MAE privind reforma serviciilor consulare.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe a subliniat că reforma serviciilor consulare constituie o prioritate "zero" a conducerii MAE, în vederea facilitării adecvate a accesului cetăţenilor români la serviciile consulare şi îmbunătăţirii ample a calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora.

În acest sens, ministrul afacerilor externe a precizat că MAE va continua să acţioneze pentru extinderea reţelei consulare şi modernizarea oficiilor consulare ale României, printr-un plan etapizat pe următorii patru ani, inclusiv în urma aprobării de către Guvernul României, la finalul anului 2020, a documentului programatic "Redimensionarea şi modernizarea reţelei consulare a României. Stadiul actual şi perspective de acţiune pentru perioada 2021-2025".

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a făcut referire la elaborarea şi adoptarea unei noi proceduri privind organizarea consulatelor itinerante în localităţile aflate la distanţe considerabile faţă de sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Noua procedură urmăreşte realizarea unui calendar anual de organizare a acestor acţiuni, care să ofere o mai mare predictibilitate a furnizării de servicii consulare membrilor comunităţilor româneşti. Au fost stabilite, de asemenea, criterii mai clare privind organizarea de consulate itinerante, rezultate inclusiv din consultarea mediului asociativ şi a membrilor comunităţilor româneşti, precum şi măsuri de eficientizare a comunicării acestor iniţiative în spaţiul public, pentru o bună informare, în timp util, a celor interesaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel