Bogdan Aurescu salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor
Autor: Ioan-Radu Gava pe 08 apr, 14:24 | Personalități politice

Bogdan Aurescu salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor / Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Inițiativa de a marca Ziua Internațională a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internațional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv în România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei Romilor începând cu anul 1990.

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor, eveniment marcat, în mod tradițional, la data de 8 aprilie. Cu acest prilej, MAE reiterează importanța obținerii de progrese în realizarea incluziunii sociale a cetățenilor români aparținând minorității romilor, precum și în eliminarea completă a oricăror forme de discriminare din societatea românească. 

România susține consecvent principiul diversității și consideră că varietatea etno-lingvistică şi culturală este o resursă și un avantaj al societății europene, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a întregii comunități.

Ministerul Afacerilor Externe va continua acțiunile de promovare și protejare a drepturilor şi libertăților tuturor cetățenilor României, va acționa ferm pentru eliminarea încercărilor de stigmatizare a comunităților de romi din străinătate, care nu au nicio justificare, şi pentru asigurarea respectării normelor europene în privința liberei circulații şi anti-discriminării.  

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe  susține importanța participării active a romilor la viața publică și sprijină inițiativele societății civile în domeniul promovării și protejării drepturilor cetățenilor români aparținând minorității romilor.   

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri