Scenariu despre prezidențiale, tur II: Ne jucăm cu 2%, se poate întâmpla orice!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Chirieac
WhatsApp
Diferenţa dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale ar putea să nu fie chiar atât de mare, dată fiind prestaţia Vioricăi Dăncilă la conferinţa de presă de marţi seara. 

Cred că Iohannis va obţine cam 4,5 milioane de voturi, iar dna Dăncilă 3,6 milioane. Asta înseamnă o prezenţă la vot de cam 44 la sută. Într-o finală de prezidenţiale, să nu uităm că ce se ia de la unul se duce la celălalt. Aici ţine de structura poporului nostru. După ştiinţa mea, două lucruri nu pot fi încălcate în societăţile libere: bursa, pentru care te bagă la puşcărie mai ceva decât în caz de omucidere, şi alegerile libere şi corecte. Dacă asumăm că ele vor fi libere şi corecte, în dimineaţa zilei respective se poate întâmpla ceva, nu ştiu ce...

La europarlamentare, 30 la sută dintre votanţi s-au decis în ziua respectivă. 53 la sută dintre votanţi nu au votat nimic în primul tur. Dacă 10 la sută dintre ei se duc către un candidat, ai minunea despre care vorbeam. Astăzi când vorbim, dacă e să rupem pisica, pe ce cifre sunt acum şi doar pe aritmetică pură e undeva 55 - 45 la sută.

Viorica Dăncilă a urcat câteva procente după ziua de ieri. Procentul ăsta de 55 la 45 e cu tot cu diaspora, care îi este favorabilă lui Klaus Iohannis. Dacă scade Iohannis, şi se poate întâmpla, mergem la 52 la 48. În zona asta, în care ne jucăm cu 2 procente, se poate întâmpla orice. Niciun fel de alegeri prezidenţiale în turul II nu sunt deja bătute în cuie, totul se joacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel