Bogdan Chirieac, CONTRE cu Dan Vîlceanu. ”O MIZERIE POLITICĂ”/ ”Îmi dau DEMISIA”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu
Dublarea alocațiilor pentru copii este departe de a fi pusă în aplicare, cel puțin la această oră. Bogdan Chirieac susține că totul este un joc politic manevrat de Klaus Iohannis. 

Bogdan Chirieac, analist politic, și Dan Vîlceanu, deputat PNL, s-au aflat în această seară la România TV unde au discutat pe marginea majorării alocațiilor pentru copii. 

Mai multe contre au început după ce deputatul PNL a motivat de ce nu se pot dubla alocațiile acum.  

”Nu poți să începi de mâine să plătești alocațiile pentru că acest lucru se poate face după rectificarea bugetară. Dacă există vreun membru PSD, parlamentar PSD, care vine să îmi explice cum să facem să plătim alocațiile de mâine, eu îmi dau demisia din Parlament”, a susținut Dan Vîlceanu în direct la România TV. 

Potențial distructiv

Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă în acest caz a fost un joc al lui Klaus Iohannis în ceea ce privește amânarea dublării alocațiilor. 

”Am senzația că domnul Iohannis nu prea mai acceptă să îl cauționeze pe Ludovic Orban. Problema este și de performanțe. Președintele Klaus Iohannis cere acestui Guvern, pe care l-a cauționat din momentul în care l-a izolat cu mâna sa, performanță. Mintea limpede la această lege a fost președintele Klaus Iohannis. A sesizat potențialul exploziv deosebit. Până la urmă sunt alegeri locale și parlamentare și atunci o eventuală respingere ar fi însemnat un decont electoral grav. Președintele Iohannis, care și-a luat al doilea mandat cu o strategie impecabilă, a candidat practic de unul singur, dorește ca în al doilea mandat să rămână ceva după domnia sa. E normal ca președintele să ceară performanță și președintele cu mintea limpede, cum a fost în toate aceste campanii, acum a sesizat potențialul distructiv. Președintele a promulgat. Lumea spune: președintele, neamțul, a dat drumul la lege. Cel care nu aplică e Orban. Neamț fiind a dat legea, a promulgat-o, ține cu copiii României, e foarte bine. Acum, domnul Orban nu înțelege mesajul politic, în opinia mea”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Bogdan Chirieac: O mizerie politică 

Dan Vîlceanu: Domnule Chirieac, o să vă lămuresc...

Bogdan Chirieac: Eu sunt lămurit perfect, să știți. 

Dan Vîlceanu: Înseamnă că manipulați. Legal, aici nu e vorba de voință, e vorba de lege. 

Bogdan Chirieac: Extraordinar. (...) Bugetul trebuia votat în Parlament. Știți care e problema domnului Orban? Toate mizeriile politicii românești, de la modificarea legislației electorale în ultima clipă, șmecherii cu angajare de răspundere, cu ordonanțe de răspundere, etc, Guvernul Orban le face într-un timp record. Angajarea răspunderii Guvernului pe buget este o mizerie politică. 

Dan Vîlceanu: Aveam nevoie de buget la 1 ianuarie pentru că dacă mergeam din bugetul anului trecut atunci în ianuarie nu dădeam pensiile întregi. 

Bogdan Chirieac: Anul trecut am avut buget la 1 aprilie că l-a blocat și domnul Iohannis. Faceți o mizerie politică pe care încercați să o justificați acum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel