Bogdan Chirieac: ”Tot ce e absurd în România văd că nu are moarte”. Cine trebuie ”să se BUCURE”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre restricții, vaccinare, dar și măsuri absurde. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă obiectivele Guvernului în privința vaccinării și a relaxării sunt nerealiste.

”Ne-am relaxat când Bucureștiul s-a dus sub 3 la mie”, a răspuns acesta, dând un exemplu, astfel, mai mult decât grăitor. 

Restricțiile de noapte, ”absurde”

Andreea Crețulescu a pus, de asemenea, problema restricțiilor de noapte. 

„Aia, în opinia mea, este o reacție absurdă și tot ce este absurd în România văd că nu mai are moarte. Dacă cumva numărul de infectări va crește, cu siguranță se vor reintroduce restricții, n-am niciun fel de îndoială”, a răspuns Bogdan Chirieac. 

Dovada că vaccinarea oprește pandemia

Gazda emisiunii de la RomâniaTV a mai întrebat dacă la pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, se poate anticipa o relaxare generală. 

”Eu cred că numărul de infectări a scăzut și pentru că 3.300.000 de persoane sunt vaccinate, dintre care 2 milioane cu ambele doze (...). În multe state ale lumii, persoanele care s-au vaccinat au niște drepturi suplimentare, în sensul în care nu trebuie să intre în carantină dacă pleacă în străinătate și se întorc acasă în țară, au dreptul să participe fără mască la spectacole și teatre, deci lumea ia foarte în serios această problemă cu vaccinarea. Sigur, este normal, este firesc, să nu impui nimănui să se vaccineze. Dar cei care aleg să se vaccineze, în opinia mea, trebuie să se bucure de niște drepturi suplimentare”, a explicat analistul politic. 

„Eu cred că vaccinarea oprește transmiterea. Sunt 3.300.000 de vaccinați, din care aprox. 25.000 de infectați. E sub 1%. Sub 1% din cei vaccinați s-au mai infectat. Eficiența vaccinului anunțată de Pfizer și Moderna este de 95%”, a mai adăugat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel