Bogdan Chirieac, remarcă după REVOLTA față de clasarea dosarului ”10 august”
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
foto arhivă dcnews proteste 10 august
foto arhivă dcnews proteste 10 august
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația din justiție, privind clasarea dosarului "10 august", după ce Klaus Iohannis a intervenit. Premierul Forin Cîțu a reacționat și el.

Preşedintele îi cere ministrului Justiţiei să facă toate demersurile şi să explice public de ce s-a ajuns la închiderea speței respective. Premierul Florin Cîțu a atacat şi el decizia dată de judecătorul care a clasat dosarul violențelor, spunând că va avea o discuţie cu Stelian Ion ca să vadă ce căi de atac există. 

Vezi și: Dosar 10 august, clasat. Klaus Iohannis, lui Stelian Ion: Să explice public de urgență

Dosarul 10 august 2018, clasat. Florin Cîțu: ”Sunt dezamăgit.” Comparație cu mineriadele

Se discută şi despre situaţia în care CSM a sesizat Inspecția Judiciară. O astfel de decizie a fost luată în cadrul şedinţei de plen a CSM, după ce a apărut deja o solicitare din partea ministrului Justiției în care spunea că cere CSM "să ia poziţie privind apărarea independenţei justiţiei în legătură cu suspiciunile conform cărora a lipsit ancheta din dosarul "10 august". Decizia de clasare dată de Tribunalul București este definitivă.

"Dacă sentinţa ne convenea politic, atunci ea era foarte bună"

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat reacțiile venite după decizia instanței în dosarul ”10 august”. 

"Dacă sentinţa ne convenea politic, atunci ea era foarte bună şi închideam ochii la toate abuzurile spunând: "Nu comentez deciziile din justiţie. Nu comentăm hotărârile judecătoreşti. Nu, nu, nu!". Dacă nu ne convine această sentinţă, atunci contestăm totul. Spunem că nu e în regulă, că trebuie schimbat sistemul, că trebuie să dăm afară Avocatul Poporului, că trebuie să dăm afară Curtea Constituţională şi alte lucruri pentru care USL (PSD şi PNL în 2012) a fost profund incriminat atunci când a avut loc procesul de suspendare şi chiar de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu. 

Pe scurt, dacă ne convine sentința, atunci justiţia este independentă, nu este niciun fel de problemă, chiar dacă acolo s-a ajuns cu abuzuri şi încălcarea legii. Dacă nu ne convine sentinţa, atunci avem nevoie de o justiţie independentă, în sensul în care justiţia independentă este justiţia aservită "nouă", celor aflaţi la putere vremelnic sau mai multă vreme", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel