Bogdan Popescu SARE în apărarea medicilor care demisionează: "Glorie vs. Lașitate. Cine ați vrea să vă trateze?"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bogdan Popescu, vicepreședintele Colegiului Medicilor și șeful Secției de Neurologie al Spitalului Colentina, a vorbit despre pandemia de COVID-19, dar și despre demisia medicilor în aceste momente dificile.

"Meseria de medic este bazată pe empatie, iar cuvântul medicină are ca etimologie o sursă latină care înseamnă "a fi împreună cu celalalt". Vă pun o întrebare: Cine și-ar putea dori să fie îngrijit de un medic care, într-un fel sau altul, uman de altfel, este înfricoșat și terorizat? Credeți că un medic înfricoșat, ar putea să ia decizii terapeutice? Eu nu cred", a declarat Bogdan Popescu, în direct la Antena 3.

Citește un articol EXCLUSIV: Femeie internată cu COVID-19, mărturie DEVASTATOARE dintr-un spital din Brașov. CAPTIVĂ în sistem, situație de neînțeles: Eu chiar am virusul ăsta?

"Este foarte greu să judeci pe cineva"

"Până la urmă, și dacă am fi într-o armată s-ar întâmpla același lucru. Ar exista oameni care nu sunt viteji, pentru că sunt momente în care fiecare dintre noi își întâlnește lașitatea sau gloria. Cine ați vrea să vă trateze? Un medic care își întâlnește gloria sau unul care își întâlnește lașitatea? Până la urmă, suntem oameni cu toții. Ceea ce am vrut noi să spunem în apărarea colegilor noștri este că sunt momente speciale. Poate unii dintre ei au părinți de peste 80 de ani, iar toate aceste lucruri intră într-un context psihologic larg. Este foarte greu să judeci pe cineva", a completat medicul neurolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel