BOMBĂ cu asimptomaticii. Tătaru, despre plecarea din spital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre pacienții asimptomatici, la Palatul Victoria.

Evaluarea unui pacient asimptomatic sau nu se face de către medicul curant. Acel medic curant are și o asumare a deciziei pe care o ia, de externare sau nu. Se poate face o externare la cerere, în cazul în care și medicul, dar și pacientul, își asumă acea externare.

Recomandările trebuie să existe, recomandarea de izolare trebuie să existe. În cazul în care cel externat își asumă acea externare știindu-se pozitiv, iar ulterior o anchetă epidemiologică îl implică, atunci poate intra sub incidența art. 352 din Codul Penal”, a spus Nelu Tătaru.

Care este riscul unui pacient asimtpomatic externat

Întrebat despre riscul pe care îl are un pacient asimptomatic și externat, Tătaru a spus: „Atât timp cât vor respecta o izolare la domiciliu, putem spune că își poate asuma acea externare. Dar, în condițiile în care acel pacient nu respectă regulile, pune în pericol pe cei din jurul său, familie sau nu. Contextul actual cu motivația CCR, ne face ca, în acest moment, să avem strict recomandările epidemiologice și medicale, dincolo de cele legislative”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel