BOMBĂ! Partidul Republican a depus, în Parlament, proiectul AMÂNĂRII alegerilor locale. Apel la președintele Iohannis!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Partidul Republican, prin Secretarul General al formațiunii, deputatul Marian Cucșa, a depus, luni, la Parlament, propunerea legislativă de amânare a alegerilor locale, până la o dată la care contextul epidemiologic va permite organizarea scrutinului în condiții normale și fără expunerea românilor la niciun fel de pericol pentru sănătatea și viața lor.

„La începutul lunii februarie, am fost primul politician din România care a cerut măsuri pentru prevenirea pătrunderii și răspândirii Covid-19. Acum vin din nou cu o măsură concretă. Am depus legea amânării alegerilor. Fac un îndemn către toți cei care consideră că este un pericol pentru sănătatea românilor organizarea alegerilor să vină alături de noi, să susțină legea și să o voteze”, a anunțat deputatul Marian Cucșa.

Coita: Facem ceva concret!


„Marilor partide le pasă doar ca oamenii lor să iasă la vot și să-și facă mendrele. Vreți ca masele de manevră să decidă primarul Bucureștiului, al Clujului, al Timișoarei, al Constanței? Un sondaj recent arăta că în București ar urma să se prezinte la vot 1-1,5 milioane de alegători. Știți ce ar însemna asta? Ar însemna îmbulzeală, imposibilitatea să dezinfectezi ștampila, pixurile. În timp ce toate celălalte formațiuni fac circ, urlă, țipă la TV, noi facem ceva concret. Domnule președinte Iohannis, domnilor lideri de partide, vă rog să spijiniți această inițiativă. Este parte a unei Românii normale. Arătați că vă pasă de oameni!”, a susținut președintele Partidului Republican, Alexandru Coita.

Deputatul Marian Cucșa a solicitat, de asemenea, printr-o adresă oficială, înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaților, ca propunerea legislativă să fie dezbătută în regim de urgență, în sesiunea parlamentară extraordinară aflată în desfășurare.

Partidul Republican apelează la soluția amânării alegerilor locale ca ultimă variantă, după ce, anterior, la începutul lunii, a depus un amendament la proiectul de lege al Guvernului privind alegerile locale prin care cerea organizarea scrutinului pe parcursul a trei zile, astfel încât să se evite cozile și nerespectarea regulilor de distanțare socială. Amendamentul a fost însă respins de toate partidele politice, inclusiv de USR, care, public, a promovat ideea organizării votului pe parcursul mai multor zile, a precizat Partidul Republican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel