Ingrediente
– 30 g de unt
– 0,6 pahar de zahăr
– 25 g pudră de cacao
– 100 + 80 g de nuci
– 50-70 g fulgi de cocos
– 50 ml de lapte
– 200 g de lapte praf sau înlocuitor
– 1 ciocolată mică neagră
Cum se prepară
Amestecați într-o cratiță zahărul cu pudra de cacao și adăugați laptele. Omogenizați ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele din cratiță, folosind telul, până se va topi untul complet și veți obține o masă omogenă, potrivit bucatarul.eu. Opriți focul.
Adăugați treptat laptele praf în compoziția din cratiță. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 100 g de nuci fărâmițate. Iar amestecați bine compoziția. Fărâmițați nucile rămase și puneți-le într-o farfurie. Puneți fulgii de cocos într-o altă farfurie. Topiți ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baia de aburi. Modelați bomboane din compoziția obținută – formați bile.
Treceți câteva bomboane prin farfuria cu nuci, altele prin cea cu fulgi de cocos și restul prin farfuria cu ciocolata topită. Aranjați bomboanele pe un platou de servit și dați-le pentru puțin timp la frigider. Ar trebui să obțineți aproximativ 43-45 bomboane delicioase.
BONUS: Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri
- 2 linguri zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 3 ouă
- un praf de sare
- o lingură zahăr pudră
- o lingură scorțișoară
- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Cum se prepară
Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.
Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.
După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară