Bonus de 500 de euro în lupta cu COVID 19. Neurologul Diaconescu dă cărțile pe față după episodul de la Slatina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru plata unui bonus lunar de 500 de euro medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID-19.

Cu toate acestea, mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean din Slatina, medici care nu sunt în linia întâi a războiului cu coronavirusul, chirurgi ORL, s-au declarat jigniţi de sporul de 500 de euro. Pe Facebook, unii dintre aceștia au postat mesaje prin care transmit că banii îi consideră ”mită” şi că-i refuză.

L-am contactat pe senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, pentru a-l întreba ce se întâmplă la spitalul unde lucrează. L-am găsit de gardă pe secția de neurologie a Spitalului Judeţean din Slatina. Era gata să plece la Suceva, acolo unde coronavirusul a lovit puternic, să se ofere voluntar, dar este nevoie de neurologie și la Slatina și a decis să rămână aici.

Renică Diaconescu a lăsat Senatul și a venit în plin ”război medical” pentru a da un exemplu. Întrebat de ce s-au răzvrătit medicii respectivi vizavi de bani, neurologul a zis că unii exgerează pentru publicitate când spun că sporul de 500 euro este mită.

”Nu aceasta este starea de spirit de la Spitalul Judeţean din Slatina! Medicii sunt la datorie. Acum este momentul să fim solidari”, a zis Renică Diaconescu. Acele bonusuri înseamnă o sumă importantă pentru mulți. Ajutorul este acordat întregului personal medical, iar pentru cei cu venituri mai mici, precum asistente, infirmiere, chiar și pentru un medic rezident reprezintă o sumă importantă.

Precizăm că unii dintre semnatarii #refuz MITA. #refuz 500 euro" nici măcar nu fac gărzi în Spitalul Judeţean din Slatina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel