BOR, REACȚIE după ce PMP l-a propus pe Pr. Ionuț Mavrichi de a deveni membru al CNCD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Patriarhia Romana
Patriarhia Romana
Biserica Ortodoxă Română nu a făcut şi nu face propuneri de candidaţi pentru nicio funcţie într-o instituţie publică, preotul Ionuţ Mavrichi fiind exclusiv propunerea PMP pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a precizat, vineri, Patriarhia Română.

Poziţia Patriarhiei a apărut în urma nominalizării din partea PMP pentru poziţia de membru în CNCD a preotului Ionuţ Mavrichi.

'Propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide. Ionuţ Mavrichi este, aşadar, un candidat propus de mai mulţi parlamentari creştin-democraţi şi asumat oficial de PMP'.

'Ionuţ Mavrichi este un cunoscut teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, intens preocupat de tema drepturilor omului.nA fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019). Nu este membru în niciun partid politic', potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel