Boris Johnson, lovitură dură pentru britanici. Ridicarea ultimelor restricții, amânată cu patru săptămâni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Boris Johnson anunță anunță amânarea ridicării ultimelor restricții cu patru săptămâni.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India, relatează  Agerpres, citând AFP.

Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie, care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie, a explicat premierul britanic, care, prin urmare, preferă să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie.

VEZI ȘI: FURIE în UK, efectul noii tulpini COVID-19 din Nepal. Decizia de ultimă oră a Marii Britanii

 

Varianta indiană a coronavirusului este cu 50% mai contagioasă decât cea britanică

Varianta coronavirusului detectată în India, numită Delta, este cu 50% mai contagioasă decât cea Alfa, detectată prima dată în Marea Britanie, şi este responsabilă de raportarea a peste 400.000 de cazuri pe zi în această ţara asiatică, potrivit unui studiu preliminar realizat de guvernul indian, relatează Agerpres, citând EFE.

Cercetarea realizată de Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia (INSACOG) şi de National Centre for Disease Control (NCDC) a relevat că varianta Delta (B.1.617) şi tulpina sa secundară B.1.617.2 sunt capabile să atingă o viteză foarte mare de răspândire în rândul populaţiei.

Un studiu preliminar, care trebuie încă revizuit, clarifică totuşi că această mutaţie nu a avut o influenţă preponderentă asupra creşterii ratei de mortalitate cu până la 4.000 de decese pe zi, care ar putea fi asociată sistemului deficitar de sănătate, printre alţi factori. India s-a confruntat în ultimele trei luni cu un val de contagieri care plasat sistemul sanitar în colaps cu o creştere de la mai puţin de 10.000 de cazuri pe zi în februarie la 400.000 de cazuri în luna mai.

Două studii separate ale Institutului All India of Medical Science (AIIMS) în colaborare cu Institutul de Genomică și Biologie Integrativă (IGIB) și Centrul Național pentru Controlul Bolilor (NCDC) au arătat că varianta Delta a coronavirusului, provenită din India, infectează persoanele care au primit una sau două injecţii de Covishield sau Covaxin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel