Botoșani: Locurile de muncă pentru cei peste 40 de ani, o problemă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Locuri de muncă Botoșani / Imagine de athree23 de la Pixabay
Locuri de muncă Botoșani / Imagine de athree23 de la Pixabay
La Botoșani, găsirea unui loc de muncă pentru cei care au depășit 40 de ani este o adevărată problemă.

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 4.108 șomeri (din care 1.880 femei), rata șomajului fiind de 2,99%, scrie stiri.botosani.ro.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,92% , în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,07 pp, a anunțat AJOFM.

“Din totalul de 4.108 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 1.397 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.711 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.627 șomeri provin din mediul rural și 1.481 sunt din mediul urban”, a explicat AJOFM Botoșani într-un comunicat de presă.

Cei mai mulți dintre șomerii de la Botoșani au între 40-49 urmați de cei din grupa de vârstă de peste 55 de ani, ceea ce arată foarte clar că după vârsta de 40 de ani, găsirea unui loc de muncă este o adevărată problemă în cel mai nordic județ al României.

Alte date statistice arată că șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Botoșani (33,37%).

Șomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 25,15% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 18,35%, cei cu învățământ profesional 17,19%, cei cu studii superioare sunt 4,31 %, iar cei cu învățământ postliceal 1,63%.

Sursă: stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel