Braşov: Peste 120 de artişti din arte performative, muzică şi instalaţii, la Festivalul Amural V
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Peste 120 de artişti din zona artelor performative, muzică, instalaţii, ilustraţie, videomapping vor participa la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Amural de la Braşov, care se desfăşoară în perioada 29 august - 1 septembrie, sub conceptul "Elevate your heart. Elevate your soul" (Înalţă-ţi inima. Înalţă-ţi sufletul).

Festivalul se va desfăşura în deja tradiţionalele locaţii Aleea de după ziduri şi la Hubul cultural Visssual (strada Fabricii), precum şi în alte locaţii din centrul istoric, una nouă fiind curtea Bibliotecii Judeţene.

"Anul acesta, aducem artişti mai importanţi, principalul performer fiind Laszlo Bordos, care va face cea mai mare proiecţie de videomapping din Braşov, pe faţada Colegiului Naţional Andrei Şaguna, o proiecţie de 1.000 de metri pătraţi. Aducem, ca în fiecare an, cei mai buni artişti de videomapping din ţară, iar pe zona de instalaţii electronice şi muzică electronică, artişti din afara ţării, în special din Europa, dar şi din Brazilia", a spus Răzvan Pascu, director de creaţie al festivalului.

Printre alte atracţii, organizatorii recomandă publicului să vadă XYZ Offset de Andreas Lutz, o instalaţie din mecanisme industriale ce reproduc mişcarea organică a fiinţelor, care a călătorit din Germania şi va ocupa Centrul MultiCultural.

De asemenea, anul acesta, în curtea Bibliotecii Judeţene va avea loc "un Amural pentru copii", iar la Bastionul Graft publicul va putea, prin intermediul aplicaţiei amural, să proiecteze mesaje pe un copac videointeractiv.

Festivalul este cofinanţat de Primăria municipiului Braşov, cu suma de 99.700 de lei. Bugetul total estimat este 300.000 de lei, restul sumei fiind asigurată de Consiliul Judeţean Braşov (99.200 lei) şi partenerii privaţi.

Conform organizatorilor, la cea mai mare parte a evenimentelor accesul va fi gratuit, excepţie făcând cele care au loc în două locaţii - grădina Turnului Negru, după ora 20,00 şi la Visssual, după ora 23,00. Pentru acestea, un abonament complet costă 130 de lei, iar biletul pe o singură zi per locaţie este 30 de lei.

"Festivalul Amural este un eveniment deosebit, care a devenit deja o marcă a Braşovului şi un exemplu bun pentru tipul de activităţi pe care dorim să le sprijinim prin Ghidul de finanţare pentru proiecte culturale. Cei de la Amural au dovedit că sunt parteneri de încredere şi au venit în fiecare an cu ceva nou pentru publicul braşovean, au ridicat nivelul festivalului şi sper ca nu peste multe ediţii acest eveniment să devină unul care să atragă public nu numai din Braşov, ci şi din alte oraşe din ţară, care să vină în mod special la festival", a spus primarul George Scripcaru, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că, în următoarele luni, are în vedere încheierea unui parteneriat între municipalitate şi Asociaţia Amural, pentru repunerea în valoare a turnurilor şi bastioanelor vechii cetăţi Braşov, astfel încât acestea să redevină puncte de atracţie pentru turişti.

Conform organizatorilor, anul acesta este aşteptat un public de 40.000 de persoane, după ce la ediţia anterioară au participat 35.000 de braşoveni şi turişti, din ţară şi din străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel