Brazi de Crăciun. Motivul pentru care trebuie să-i uzi. Explicația experților din SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Experții din SUA susțin că brazii de Crăciun pe care îi avem în casă trebuie neapărat să fie udați frecvent.

“Udaţi brazii de Crăciun pe care îi aveţi în casă şi îndepărtaţi-i de sursele de căldură!”, acesta este avertismentul experților din SUA. Deși Comisia SUA pentru Siguranța Produselor de Consum a emis anual avertismentul cu privire la pericolele la care oamenii se supun dacă  nu udă pomul de Crăciun în timpul sărbătorilor, în acest an au încercat să explice acest lucru printr-un experiment, scrie Sky News.

"Mulți oameni au pomi de Crăciun naturali în casele lor pentru prima dată în acest sezon de sărbători. Asigurați-vă că păstrați copacul bine udat. Un brad uscat arde mai repede decât ziarul.", au avertizat membrii comisiei.

Experții au realizat experimentul într-o cameră improvizată. Acolo au montat doi pomi, despărţiţi de un perete fals. În ambele cazuri au simulat un incendiu pornit de la o sursă electrică. Astfel, s-a constatat că bradul udat în mod regulat nu a întreţinut focul. În schimb, cel care nu a fost udat a început brusc să ardă ca o torță. În doar 40 de secunde încăperea a fost făcută scrum. Din acest motiv, experții avertizează că este foarte important să udăm brazii naturali pe care îi avem în casă. Trebuie să verificăm mereu dacă au apă în suport și să nu folosim prea multe instalații luminoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel