Brazilia, în PERICOL iminent. Dacă nu acționează, va avea 125.000 de MORȚI
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 26 mai, 20:01 | Internațional

Un studiu publicat de Universitatea din Washington a avertizat că bilanțul deceselor din Brazilia ar putea crește de cinci ori până în august.

Un studiu publicat de Universitatea din Washington a avertizat că bilanțul deceselor din Brazilia ar putea crește de cinci ori până în august, conform The Guardian. Analiza cuprinde și îngrijorări legate de un nou focar de coronavirus, în țara sud-americană.

Previziunile Institutului de Evaluare a Indicatorilor de Sănătate din cadrul Universității din Washington au fost publicate chiar în ziua în care rata zilnică a mortalității din această țară a depășit-o pe cea din Statele Unite ale Americii. Ministerul Sănătății a anunțat 807 decese în ultimele 24 de ore, față de 620 de morți, în SUA.

Brazilia trebuie să acționeze

 

„Brazilia trebuie să urmeze exemplele oferite de Wuha, China, dar și de Italia, Spania și statul New York, implementând măsuri și obligații pentru a prelua controlul unei epidemii care evoluează rapid și de a reduce transmisia coronavirusului”, a spus directorul Institutului, dr. Christopher Murray.

Fără astfel de măsuri, el a transmis că rata morților din fiecare zi ar putea continua să crească până la jumătatea lunii iulie a acestui an, ducând la crize ale resurselor disponibile în spitale pentru a combate boala.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri