Brexit. Charles Michel și Ursula von der Leyen au semnat acordul
Autor: Crişan Andreescu pe 24 ian, 10:44 | Internațional

Charles Michel, președintele Consiliului European, și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, au semnat vineri acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit a ratificat, joi, tratatul.

"Astăzi am semnat, din partea UE, împreună cu von der Leyen, Acordul de retragere a Marii Britanii", a afirmat Charles Michel într-un mesaj postat pe Twitter.

"Inevitabil, lucrurile se vor schimba, dar prietenia noastră va rămâne. Începem un nou capitol în calitate de parteneri și aliați", a completat președintele Consiliului European.

Marea Britanie a finalizat, joi, procedura de ratificare a Acordului Brexit, prin semnarea tratatului de către regina Elizabeth a II-a, informează postul Sky News.

Regina Elizabeth a II-a a semnat joi Acordul Brexit, a declarat Nigel Evans, vicepreşedintele Camerei Comunelor.

Acordul Brexit va trebui ratificat şi de Parlamentul European înainte de 31 ianuarie, când Marea Britanie urmează să se retragă din Uniunea Europeană.

Marea Britanie va contnua să aplice reglementările Uniunii Europene în perioada de tranziţie post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie 2020.

Premierul britanic, Boris Johnson, speră să obţină până la sfârşitul acestui an un acord comercial care să reglementeze relaţiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană după Brexit, potrivit Mediafax.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri