Mai multe lucrări originale realizate de Banksy sunt expuse în Belgia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
17 din lucrările artistului stradal Banksy sunt expuse împreună pentru prima dată în Belgia. 

O expoziţie cu lucrări ale artistului stradal britanic Banksy, în cadrul căreia 17 opere de artă originale sunt reunite pentru prima dată în Belgia, a fost vernisată joi la Bruxelles, informează Reuters.

Operele expuse, realizate de Banksy în decursul a 15 ani, sunt atestate de Pest Control, singura autoritate de autentificare recunoscută de artist. Banksy, care îşi păstrează identitatea secretă, nu a autorizat expoziţia în sine.

Deodato Art Gallery, condusă de Deodato Salafia, în vârstă de 51 de ani, colecţionar de lucrări de Banksy şi specialist în computere, a fost deschisă în noiembrie, cu câteva zile înainte ca Belgia să intre în alt lockdown în contextul pandemiei de coronavirus.

Belgia, ține muzeele deschise în carantină


Ţara se confruntă în prezent cu noi măsuri impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului magazinele neesenţiale fiind închise de sâmbătă. Muzeele şi galeriile rămân însă deschise şi aproximativ 6.000 de persoane se preconizează că vor vizita expoziţia, deschisă până la 22 mai. Valoarea operelor de artă expuse începe de la 50.000 de dolari, a declarat Salafia.

"Nu este o chestiune care ţine de prezenţa sau nu a unui lockdown, ci de galeriile de artă, de a înţelege că a comercializa artă şi a oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura şi de a cumpăra artă nu diferă de a vinde sau cumpăra pantofi sau alte lucruri", a spus Salafia.

Printre lucrările expuse se numără "Love Rat", "Donuts Strawberry" şi "The Flower Thrower", o serigrafie triptică din 2019 pe carton reciclat, realizată în 300 de exemplare. Exemplarul expus este singurul cu cadrul original.

Grafitti politic


Deodato, care a început să colecţioneze lucrări de Banksy în urmă cu cinci ani, a declarat că găsirea unei opere de Banksy realizată din mai multe piese a fost dificilă deoarece acestea sunt de obicei despărţite. "Trebuie să ai răbdare, nu este posibil să cumperi toate piesele dintr-o singură tentativă", a spus Salafia.

Banksy este celebru pentru graffiti-urile sale cu tematică politică sau socială, apărute pe neaşteptate în diverse oraşe din întreaga lume. O lucrare a sa ce înfăţişează un băieţel care se joacă cu o jucărie ce reprezintă o asistentă medicală-supererou, un tribut adus cadrelor medicale, s-a vândut cu peste 20 de milioane de dolari, marţi, la Londra, un record pentru artistul originar din Bristol.

"Toată lumea vrea să-l vadă pe Banksy, poate pentru că nimeni nu-l cunoaşte", a precizat Salafia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel