București, BIJUTERIE în energie. David Burghiu: ASTA e REALITATEA
Autor: Giorgiana Croitoru pe 07 iul, 12:09 | Economie
Exclusiv

David Burghiu, director general Compania Municipală Termoenergetica București, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre sistemul centralizat din București. 

"Un aspect foarte important pe care văd că lumea nu-l ia în considerare. Așa cum în lumea energiei se știe foarte bine, Bucureștiul a fost construit cu șase CET-uri. Două au dispărut. În 2013 MInisterul Energiei a băgat în conservare CET-ul Titan din zona Sectorului 2 și anterior CET-ul Pipera a fost scos din uz. Ei, unde sunt zonele deficitare? Fix în Sectoarele 2 și 3 unde trebuiau să existe CET-uri și nu există.

Toată lumea spune: dacă rețeaua era bună... Păi dacă mergem pe un calcul empiric, teoretic, ar merge cu un singur CET. Nu, realitatea este că proiectanții l-au  conceput cu șase. Dacă ei, la vremea aceea, l-a conceput cu șase... credeți-mă, e o bijuterie. Nimeni în lume, cu excepția Moscovei, nu are un sistem centralizat atât de dezvoltat, dar nu a fost întreținut. Dacă a fost conceput cu șase, cum pot eu să afirm că pot să merg cu două, trei sau chiar unul?!", a declarat David Burghiu, în exclusivitate în cadrul evenimentului “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“. 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri