Bucureştiul, oficial în scenariul GALBEN. Rata de infectare, peste 2/1000
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Rata de infectare din Bucureşti a depăşit 2 la mia de locuitori, astfel că se va intra în scenariul GALBEN. 

Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori pentru Capitală.

Întrebată de jurnalişti, joi, când va avea loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru noi măsuri în Capitală, având în vedere ultima hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Florela-Antonela Ghiţă declara că mai înainte de atingerea incidenţei 3 vor fi adoptate măsurile necesare la atingerea ratei de 2 la mia de locuitori, acest lucru fiind posibil vineri.

"Aşteptăm analiza DSP care trebuie să facă propuneri în acest sens", afirma subprefectul, conform Agerpres. 

Joi, rata de infectare din Bucureşti era de 1,93/1000, în timp ce miercuri era de 1,8. 

Restricţii în scenariul GALBEN 

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel