Budincă de caise și chia, rețetă perfectă de POST
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Iată o soluție pentru post: rețeta de budincă de chia și caise, cu lapte de cocos, o variantă de mic dejun sau de gustare sănătoasă, vegană, prezentată de nutriționistul Cori Grămescu.   

"Caisele congelate sunt utile iarna pentru că își păstrează textura și aroma atunci când le decongelăm. Laptele de cocos, în varianta degresată și organică, este în mod natural dulceag. Este mai util decât laptele de soia, migdale, orez sau alune pentru că nu are zahăr adăugat sau stabilizatori. Astfel, avem o opțiune foarte bună pentru rețetele de budincă.

Ingrediente

- caserolă mare de caise congelate

- o jumătate de cutie de lapte de cocos degresat

- semințe de chia

- fulgi de mei

Pentru decor putem alege merișoare și cireșe uscate sau dulceață de caise.

Preparare

Se mixează o caserolă de caise (decongelate) cu o jumătate de cutie de lapte de cocos degresat și se adaugă 5-5 linguri de chia și 5-6 linguri de fulgi de mei. Se lasă în frigider și se lasă peste noapte, până se înmoaie semințele de chia.

Se taie cuburi câteva caise, se hidratează două linguri de merișoare și se adaugă deasupra budincii o lingură de cireșe uscate. Se poate adauga o lingură de dulceață de caise, pentru a fi servit dimineața. Se decorează frumos cu câteva bucăți de caise și fulgi de cocos. Se servește într-un pahar sau un bol de sticlă.", a scris Cori Grămescu pe blogul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel