Bugetul Capitalei, respins. Consilierii USR nu renunță la solicitările pe care le-au avut atunci când nu au votat bugetul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook - Nicușor Dan
Facebook - Nicușor Dan
Consilierii USR nu renunță la solicitările pe care le-au avut atunci când nu au votat bugetul Capitalei și transmit, marți, pe Facebook, că negociază orice, dar nu principii.

Cei de la USR București au scris, marți, pe Facebook că motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna.

„Practica de a crește cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creștem cheltuielile, dar pentru că știm că nu avem loc de ele în buget, mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună. (...) Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, scriu cei de la USR București.

Consilierii municipali adaugă că, fiind la început de mandat, „acum mai mult decât oricând trebuie să fim onești cu noi înșine și să construim pe curat”.

„Nu putem trăi la nesfârșit pe datorie. Nu putem crește cheltuielile la nesfârșit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luați de stat prin taxe și impozite. Felul cum așezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferența între noi și cei care au guvernat dezastruos până acum?”, mai scriu cei de la USR București, pe Facebook.

Bugetul Capitalei a fost respins, în 28 aprilie, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP.

După vot, primarul Nicușor Dan a declarat că „e total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel