Bugetul Capitalei, votat mâine. Rareș Bogdan: Va trece. Se va ajunge la o situație foarte clară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Continuă discuțiile privind bugetul Capitalei pe 2021. Rareș Bogdan a anunțat că acesta va fi votat și ”va trece”. 

”Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că bugetul va trece. (...) Chiar dacă s-a întâmplat acea nesincronizare şi cei 17 consilieri USR-PLUS au blocat, pentru moment, bugetul, în aceste zile Nicușor Dan poartă discuții. Chiar azi au avut loc discuții cu reprezentanții USR-PLUS. Pe baza discuțiilor, care vor avea loc şi mâine, se va ajunge la o situație foarte clară, în care bugetul se va vota... Aţi văzut poziţia premierului Cîţu, care a cerut același lucru, ca lucrurile să nu se blocheze, pentru că vor fi mult mai greu de deblocat, cu mult mai multe costuri. Tocmai din acest motiv nu trebuie să ajungă nicio instituție din subordinea Primăriei în incapacitate de plată sau în blocaj de plată din cauza situaţiei create. Este obligatoriu să ne punem la masă şi să votăm bugetul. Este o chestiune de comunicare. Sunt de acord cu dânșii că nu trebuie să creștem din pix absolut nimic”, a declarat Rareș Bogdan în direct la Antena 3. 

În cadrul unei intervenții, la același post de televiziune, Gabriela Firea a susținut că fără buget în varianta 7 miliarde, întreținerea se va tripla iar un bilet STB va ajunge 6 lei.

”Dacă nu se va da votul pe cele 7 miliarde (propunerea de buget a lui Nicușor Dan, n.r.)... Iată-mă acum şi avocatul lui Nicuşor Dan. Asta este viața... Dacă nu se vor aproba cele 7 miliarde, cheltuielile se vor restrânge dramatic. Primele vor fi subvențiile la transportul public și la termoficare. Asta înseamnă cu un bilet de autobuz va putea să ajungă la 5-6 lei, iar factura la întreținere va putea să ajungă de 3-4 ori mai mare", a declarat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel