Bulai: TVR, caracatiţă de tip semi-mafiot. Radu Herjeu: Se face SHOW. O PROSTIE să intervină CNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Herjeu
Radu Herjeu
Radu Herjeu, membru CNA, a analizat pentru DC NEWS ultima declaraţie a lui Iulian Bulai, deputat USR şi preşedintele Comisiei de Cultură despre Televiziunea Română. 

"O să vă spun care este problema cea mai mare în Televiziunea Română și anume că 90 din posturile de conducere de top din TVR sunt ocupate în momentul de față prin interimat, ceea ce înseamnă că există o caracatiță de tip semi-mafiot prin care această televiziune este căpușată, pentru că dacă nu ai angajați permanenți în posturi de conducere de top, îi poți șantaja și controla.”, a declarat Iulian Bulai luni, 4 ianuarie 2021. 

VEZI Iulian Bulai revine cu un atac fără precedent la TVR: Caracatiță de tip semi-mafiot, este căpușată. Îi poți șantaja și controla

"Nu e prima dată când un politician face astfel de declaraţii despre instituţii care ar trebui să fie independente în activitatea lor. Chiar dacă ele sunt subordonate Parlamentului sau comisiilor, asta nu înseamnă că activitatea lor curentă este subordonată sau ar trebui să fie dictată de parlamentari sau de politicieni.

Din punctul meu de vedere, astfel de declaraţii nu se fac public. Prin votul Comisiei, poţi chema directorii la Comisie sau la Parlament şi acolo poţi avea o discuţie cu aceştia. Genul acesta de aducere în piaţă a unor discuţii care au legătură cu relaţiile între instituţii, nu mai discutăm de bunul sau prostul gust al umorului lui Garcea, îl pun pe seama tinereţii şi a dorinţei de a schimba lucrurile în bine. Eu înţeleg dorinţa dlui deputat ca TVR să devină un BBC sau RaiUno. Înţeleg această impetuozitate tinerească. Câteodată, se mai lansează unele lucruri care, repet, ar trebui păstrate pentru discuţiile din comisiile de cultură. Să discute şi să vorbească despre cum ar trebui dat afară cineva oamenii de pe Facebook sau de pe stradă.", a declarat Radu Herjeu pentru DC NEWS: 

"Se face un mic show, ca să dea impresia că au luptat cu hidra"

"Şi CNA a fost târât în acest scandal, tot prin diverse luări de poziţii, deşi nu are nicio treabă cu el. CNA chiar nu are nicio treabă cu acest scandal şi a fost târât aiurea. Mi-aș dori ca, după ce au fost condamnate unele practici anterioare ale clasei politice, să nu se ajungă la reluarea sau perpetuarea lor, cred că e momentul să se acționeze altfel. De obicei, schimbarea directorului TVR se făcea fără scandal, când venea o nouă majoritate parlamentară. De data asta se face un mic show, ca să dea impresia că s-au luptat cu hidra şi că au bătut-o.

Ar fi o prostie ca CNA să intervină în relațiile instituționale dintre Comisie și TVR. CNA va analiza, când va fi gata, raportul de monitorizare a emisiunii de la Revelionul televiziunii publice și va decide dacă s-a încălcat legislația audiovizualului”, a mai spus Radu Herjeu. 

Informală cu președintele CNA

”Marți dimineață voi avea o întâlnire informală la Parlament cu președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), doamna Monica Gubernat. În plină pandemie, toate instituțiile statului trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluții în a opri acest fenomen care ne afectează pe toți. Discuția de marți va fi despre comunicarea și informațiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităților și sprijinirea comunicațională a unor măsuri de sănătate publică. Vă țin la curent.” a mai anunțat Iulian Bulai, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel