Bulgaria deschide granițele de Paște și 1 Mai pentru turiștii vaccinați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Bulgaria deschide granițele de Paște și 1 Mai pentru turiștii vaccinați împotriva COVID-19.

Românii pot intra pe teritoriul Bulgariei începând cu 1 mai dacă s-au vaccinat împotriva COVID-19, anunță Ambasada României în Republica Bulgaria, într-un comunicat de presă. Ambasada a precizat care sunt condițiile care trebuie îndeplinite de turiștii români care vor să călătorească în Bulgaria în această perioadă. Aceste măsuri sunt valabile în perioada 1 mai - 31 mai 2021.

Comunicatul Ambasadei României la Sofia:

"Conform Ordinului ministrului bulgar al sănătății RD-01-278, emis în seara zilei de 29 aprilie 2021, în vigoare din data de 1 mai 2021 și care prevede măsuri aplicabile până la 31 mai 2021:

Pentru cetățenii români, intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisă cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19; schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită, prin aplicarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID și trecerea unui termen de 14 zile de la data administrării ultimei doze.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care călătorește), data nașterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b) (pentru persoanele care au avut COVID-19 și s-au vindecat) un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document.

Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea pentru COVID-19, înscrisă cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv (“Positive”), care să permită interpretarea documentului.

c) un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Documentul (pentru test PCR sau antigen/”RAT”) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) și rezultatul negativ (“Negative”) care să permită interpretarea documentului.

Cetățenii români aflați în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria sunt exceptați de la regula prezentării unuia dintre documentele menționate mai sus."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel