Bursa de la Bucureşti deschide marţi în creştere; rulaj de aproape şapte milioane de lei în primele 45 de minute
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor efectuate în primele 45 de minute s-a cifrat la aproape şapte milioane de lei (1,47 milioane de euro).

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o apreciere de 0,01%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, stagna după 45 de minute de la debutul tranzacţiilor, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor se aprecia cu 1,03%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, indica o apreciere de 0,12%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna un avans de 0,23%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, creştea cu 0,42%.

Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau SIF 3 Transilvania (3,11%), SIF 2 Moldova (2,52%) şi SIF 1 Banat-Crişana (2,14%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile companiilor Rompetrol Rafinare (-1,06%), Aerostar (-0,99%) şi Fondul Proprietatea (-0,43%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel