Bursele internaționale, la cel mai mare nivel din ultimele cinci luni și jumătate
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bursele mondiale au urcat marți la maximul a cinci luni și jumătate, rantrenate de noul pachet de stimulente fiscale din SUA și de reducerea tensiunilor dintre China și SUA, înaintea unei runde cruciale de negocieri comerciale.

Un ordin al președintelui Donald Trump restabilește o serie de ajutoare de șomaj îmbunătățite și suspendă impozitele pe salarii, ceea ce a iscat entuziasmul investitorilor și a dus indicele S&P 500 la valorile din februarie, transmite Reuters.

Indicii pan europeni au crescut cu mai mult de 2%, cele mai bine cotate fiind companiile auto, pe fondul creșterii vânzărilor de mașini din China. Indicele global MSCI a crescut cu 0,4%, în timp ce un indice asiatic a câștigat aproape 1%. Indicele japonez Nikkei a urcat cu 1,9%. Oficialii americani și chinezi vor discuta sâmătă despre primele șase luni ale fazei 1 din acordul comercial.

Optimismul piețelor bursiere a influențat și activele de refugiu, aurul și alte metale prețioase fiind în scădere cu 1% -3%. La București indicele BET era în creștere la ora transmiterii știrii cu 1,53%, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel