Câciu: Alocaţiile dublate se pot plăti IMEDIAT. Lecţie de economie pentru Guvernul Orban
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adrian Câciu
Adrian Câciu
Economistul Adrian Câciu vine cu soluţia practică pentru ca alocaţiile dublate să poată fi plătite imediat, nu de la jumătatea anului cum anunţă guvernanţii. 

"Lecție de economie privind plata alocațiilor. Legea privind dublarea alocațiilor a fost promulgata! Ea poate fi aplicata imediat din bugetul pentru cheltuielile de asistență socială adoptat prin Legea bugetului pe anul 2020. Faptul ca trebuie venit cu suma suplimentara pentru asigurarea dublării alocațiilor se poate regulariza la rectificare, la finalul primului semestru, deoarece până atunci se pot folosi sumele pentru alocații prinse pentru 12 luni.

Folosești sumele cuprinse pentru 12 luni, în sase luni(în mare asta și înseamnă să dublezi cuantumul) iar la rectificare suplimentezi sumele.

În caz ca nu îți ajung în ultima luna de execuție bugetara înainte de rectificare (în luna iunie de exemplu) iei din bugetul alocat asistentei sociale ori din economiile de la alte subcapitole(ajutor de reinsertie de exemplu sau alte tipuri de sprijin) care la rândul lor sunt bugetate pe 12 luni.

În cazul acestei redistribuiri între subcapitole care poate fi făcută intern, prin aprobarea MFP, dacă ai afectat sume de la alte subcapitole, faci regularizarea cu ocazia rectificării", explică economistul Adrian Câciu printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

"Totul legal, ţine doar de a dori să gândești responsabil"

"Dacă exista restricții privind redistribuirea de sume dintre subcapitole bugetare(deși eu nu am văzut decât între capitole) cuprinse în legea bugetului de stat, dai ordonanță și elimini aceste restricții. Adică, cred ca este logic ca poți mai degrabă elimina eventuale restricții birocratice decât de a găsi motive sa nu plătești alocațiile unor copii.

Dupa cum puteți înțelege, soluții legale sunt, iar orice afirmație în favoarea prorogarii termenului de acordare a noilor alocații nu își are rostul și e total neprofesionista. În felul acesta, copiii își pot primi alocațiile dublate începând cel mai târziu cu luna februarie și cel mai devreme cu finalul lunii ianuarie. Totul legal, tine doar de a dori să gândești responsabil, proactiv și constructiv și în interes public. Iar copiii se vor bucura ca ai acționat moral și legal și ai arătat ca ei chiar contează pentru tine!", transmite Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel