Câciu, avertisment: Fondurile europene, în pericol! Recomand apă rece!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adrian Câciu atrage antenţia asupra faptului că derapajele politice pot duce la pierderea fondurilor europene. 

"Poate voi nu știți dar toate fondurile europene din bugetul UE pe 2021-2027 pe care România le poate primi sunt condiționate de respectarea statului de drept și pot fi suspendate în cazul în care Comisia Europeană constata că un stat membru nu respecta principiile statului de drept. Unul dintre principii fiind separația puterilor în stat.

Separatie a puterilor care include si lipsa atacurilor unei puteri față de cealaltă sau incercarea de intimidare sau influentare. Când vad declarariile din ultimele zile ale unor politicieni care fac parte din puterea legislativa sau executiva împotriva Curtii Constituționale a Romaniei încep sa am dubii serioase că România va trage vreun euro din fonduri europene in perioada următoare.

Pentru ca, le place unora sau nu, CCR este cel mai important actor al statului de drept si cred ca unii politicieni nu au depășit mentalitatea de șef de trib. Recomand apă rece! Pentru că daca se continuă așa, tot acel plan magnific prezentat acum cateva zile este apă de ploaie, pentru ca va ramane fără fonduri", transmite economistul Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel