Cadavrul unei femei ucise de prăbușirea blocului din Miami nu a fost găsit nici acum
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cadavrul unei femei nu a fost găsit nici până acum după prăbușirea blocului de apartamente din Miami.

Pompierii americani au transmis că au încheiat oficial căutările sub dărâmături după ce un bloc de apartamente din Miami, Florida, s-a prăbușit luna trecută. Conform BBC, a mai rămas o victimă de care autoritățile nu au dat.

Cel puțin 97 de persoane și-au pierdut viața când clădirea de 12 etaje s-a prăbușit în dimineața zilei de 24 iunie. Totuși, rămășițele lui Estelle Hedaya, o femeie de 54 de ani, sunt de negăsit. Familia sa a spus că încheierea oficială a căutărilor a spulberat orice speranță de se mai reîntâlni cu ea. În plus, rudele femeii se tem că aceasta va fi uitată.

Nimeni nu a mai fost scos în viață de sub dărâmături din primele ore trecute de la tragedie, iar oficialii au schimbat statusul misiunii din căutare și salvare în recuperare în data de 7 iulie. În ciuda faptului că au fost furtuni tropicale și riscul instabilității resturilor clădirii, recuperatorii au căutat sub mai bine de 13.000 de tone de ciment zobit. Situl a fost în mare parte curățat, iar molozul a fost mutat într-un depozit de stat pentru investigații suplimentare.

Autorităţile locale din Miami au anunţat că ce a rămas din clădirea prăbuşită a fost demolat controlat, înainte de venirea unei furtuni tropicale, în data de 5 iulie

Ceea ce a mai rămas din clădirea prăbuşită pe 24 iunie în statul Florida a fost demolat în noaptea de duminică spre luni, înaintea sosirii unei furtuni tropicale, a anunţat primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine, potrivit Agerpres. Demolarea a avut loc între orele 22:00 şi 03:00 (02:00 şi 07:00 GMT) folosind mici explozivi plasaţi strategic, a declarat Daniella Levine într-o conferinţă de presă.

Cea mai mare parte a clădirii cu 12 etaje, numită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în miezul nopţii, pe 24 iunie, într-un nor de praf, fiind una dintre cele mai grave catastrofe urbane din istoria SUA. Autorităţile se tem că şi restul clădirii se poate prăbuşi, ameninţând siguranţa salvatorilor. Aceste temeri au fost agravate de sosirea furtunii tropicale Elsa, aşteptată marţi în Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel