Cai legați și bătuți la Techirghiol. Imagini terifiante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cai maltratați la Techirghiol  Captură Video Puya © Scandalos Music
Cai maltratați la Techirghiol Captură Video Puya © Scandalos Music
Senatorul Marius Marinescu a sesizat autoritățile în cazul celor 40 de cai care sunt legaţi, maltraţi, bătuţi şi slab hrăniţi, de pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol și atrage atenția asupra unei practici des întâlnite de exploatare a cailor.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) a sesizat Poliția și Autoritatea Sanitar Veterinară. Este vorba despre 40 de cai abandonați, legați în pădure, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol. Vorbim despre cruzime împotriva animalelor, traume fizice, psihice și ucidere cu intenție. Reprezentanţii Poliției și Autorității Sanitar Veterinare vor lua măsurile care se impun şi vor prelua caii aflaţi în zona respectivă pentru a-i duce într-un adăpost. a spus Marinescu.

De asemenea, se va deschide o anchetă penală in rem împotriva celor care au pus viața cailor în pericol. Poliția Animalelor va răspunde prompt și cu profesionalitate în aceste cazuri pentru că este nevoie de prevenție astfel încât asemenea situații să nu se mai repete. a declarat Marinescu.

'Mai mult, pe lângă prevenție, cei vinovați trebuie reținuți și judecați în stare de arest. Pedeapsa să se aplice pentru fiecare animal în parte, iar pedeapsa totală rezultată va fi mai mare, potrivit Codului penal și Codului de procedură penală. Este un cumul de infracțiuni. Așa trebuie văzut cazul de către anchetatori și judecător. Pe de altă parte, trebuie anchetați și trași la răspundere și primarul din localitate, șeful de poliție și Autoritatea Sanitar Veterinară pentru că trebuia să aibă în evidență caii. a arătat Marinescu. 

Atragem atenția că este o practică des întâlnită a unor indivizi care exploatează caii de primăvară până în toamnă și apoi în sezonul rece îi abandonează. Caii care supraviețuiesc peste iarnă sunt folosiți din nou în următorul sezon de primăvară-toamnă. a concluzionat Marius Marinescu, pentru DC News.

VEZI ȘI Soluții pentru a nu mai da nas în nas cu urșii pe pârtie cum s-a întâmplat la Clăbucet în Predeal

De asemenea, rapper-ul Puya a făcut un apel pentru salvarea cailor. În imagini se observă mai mulți cai care sunt legaţi şi par maltraţi, bătuţi, aflându-se pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel