Câine de talie mică, atacat în plină stradă de un pitbull. Marius Marinescu arată vinovaţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Caine de talie mică, atacat de un pitbull în Bucureşti. Sursa: Pexels
Caine de talie mică, atacat de un pitbull în Bucureşti. Sursa: Pexels
Un câine de talie mică a fost atacat cu brutalitate de un pitbull pe o stradă din Bucureşti, luni. Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor si Mediului, arată cine este vinovatul, dar şi ce măsuri ar trebui luate. 

"Acest pitbull nu are nicio vină, vina aparţine stăpânului, care era obligat, prin lege, ca atunci când scoate câinele din domiciliu să îi pună botniţă. Vorbim de cruzime asupra animalelor, iar sancţiunea este cu închisoare de până la 3 ani de zile, pentru că acel câine mic a fost muşcat, a fost rupt şi va necesita tratament specializat. Vorbim de traume fizice şi psihice asupra animalelor. Deci acest individ, în urma anchetei care va fi demarată de poliţie, va trebui să răspundă penal, dar şi material. 

Are o vină foarte mare şi poliţistul de proximitate. Aceşti câini din categoria raselor agresive au un regim special şi ei trebuie ţinuţi în anumite padocuri în curte, trebuie înregistraţi la poliţie şi e imposibil ca poliţistul să nu cunoască că acest individ are acest câine. Nu e prima dată când iese cu el pe stradă fără botniţă", a declarat Marius Marinescu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel