Călătorie în pandemie: țara care dorește să vă plătească cu 3000 dolari pentru a o vizita
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Visezi să pleci într-o călătorie? La știri au fost multe discuții în ultima vreme despre țări precum Sicilia care doresc să subvenționeze planurile de vacanță post-coronavirus cu vouchere. 

Și Cipru le promite călătorilor o vacanță gratuită dacă sunt diagnosticați cu COVID-19 în țară.

Cambodgia merge însă în sens invers: națiunea din sud-estul Asiei vrea să perceapă oamenilor 3.000 de dolari pentru a-și lua o vacanță acolo în timpul pandemiei coronavirusului.

Și țara, care este faimoasă pentru Angkor Wat, nu are nicio șansă: dacă te îmbolnăvești, vor acoperi și costurile înmormântării tale.

De parcă nu ar fi suficient, țara solicită călătorilor să aibă dovada de 50.000 de dolari în asigurarea de sănătate.


Potrivit Ambasadei Cambodgiei, costul de 3.000 de dolari poate fi plătit în numerar sau cu cardul de credit și este necesar atunci când călătorii ajung la aeroport.

Noua reglementare prezintă toate costurile potențiale de coronavirus, inclusiv testul COVID-19 (100 de dolari), transportul către centrul de testare (5 dolari) și mesele și hotelul în timp ce aștepți rezultatele (60 dolari), conform forbes.com. 

Dacă un călător este testat pozitiv la coronavirus, va trebui să plătească pentru a sta la un spital din Phnom Penh (330 $ pe zi) și va trebui să mai facă încă patru teste (100 USD fiecare).

Țara estimează costurile înmormântării la aproximativ 1.500 de dolari.

Iată un alt lucru de luat în considerare: dacă un călător este testat negativ la COVID-19, dar cineva din zborul său arată pozitiv, va trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Ambasada estimează că va costa în jur de 1.086 dolari pentru perioada de carantină de două săptămâni, plus taxe precum spălătorie (15 dolari), vizite ale medicului (6 dolari pe zi) și chiar securitate (3 dolari pe zi).

Citește mai multe aici https://www.forbes.com/sites/laurabegleybloom/2020/06/24/coronavirus-travel-cambodia-charging-visit-funeral/#110120b62b7d

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel