Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 aprilie 2020
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 aprilie 2020. Pe data de 1 aprilie, este amintită Maria Egipteanca.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 aprilie 2020. Maria Egipteanca s-a născut în Egipt. La vârsta de 12 ani şi-a părăsit părinţii şi a mers în Alexandria, unde timp de 17 ani a dus o viaţă desfrânată. La vârsta de 29 de ani, părăseşte Alexandria şi ajunge la Ierusalim, scrie crestinortodox.ro. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 aprilie 2020. Ajunsă în Ierusalim, doreşte să intre în Biserica Sfântului Mormânt, însă, nu a putut înainta decât până la prag. Aici a simţit cum o putere nevăzută o opreşte. Încerca de mai multe ori să intre, dar fără rezultat. Este momentul când înţelege că modul ei de existenţă o face nevrednică de a intra în acest locaş.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 aprilie 2020. Se roagă Fecioarei Maria să facă posibilă intrarea sa în locaş, cu promisiunea că îşi va schimba întru totul modul de viaţă. Reuşeşte să se închine Sfintei Cruci şi ia decizia să-şi trăiască viaţa în pustia Iordanului. Cuvioasa Maria Egipteanca a stat aici 47 de ani, în post şi rugăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel