Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 august 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 august 2020. Pe data de 12 august, sunt prăznuiți Sfinţii Fotie şi Anichit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 august 2020. Sfinţii Fotie şi Anichit au trăit în vremea împăratului Diocletian. Anichit, unul din demnitarii cetăţii Nicomidia, a mărturisit că este creştin în momentul în care s-au declanşat torturile împotriva creştinilor, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 august 2020. Deşi i se taie limba, Anichit nu rămâne lipsit de grai, ci mărturiseşte în chip minunat către împărat: "O, idolatrule, iată eşti acoperit de ruşine! Iată, de nimic sunt zeii tăi!". După rostirea acestor cuvinte, împăratul a poruncit să fie decapitat. Însă călăul, în loc să-l omoare pe Anichit, s-a lovit pe sine fără să vrea şi a murit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 august 2020. După mai multe chinuri, au fost închişi în temniţă timp de trei ani. Au fost aruncaţi în foc, iar mulţi creştini le-au urmat suferinţa, intrând şi ei în foc. Din foc se auzeau până în depărtări cântări de laudă către Dumnezeu. În acel foc s-a făcut trecerea la cele veşnice a Sfântului Anichit, a lui Fotie, nepotul său şi acelor ce i-au urmat. Sfinţii Anichit şi Fotie sunt invocaţi la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu şi de la slujba Sfinţirii Apei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel