Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 septembrie
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 septembrie. Pe data de 12 septembrie, este prăznuit Sfântul Autonom.

Sfântul Autonom a fost episcop în Italia. În timpul prigoanelor lui Dioclețian, Sfântul Autonom a părăsit Italia stabilindu-se în Bitinia (Asia Mică), în localitatea Soreus, aducând aici mulţi păgâni la credinţa creştină, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Mucenic Autonom a ridicat pentru comunitate o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail. 

Împăratul Diocletian a ordonat arestarea sfântului, drept pentru care acesta se retrage la Claudiopolis, la Marea Neagră. Întorcându-se mai apoi la Soreus l-a înălţat pe Cornelius la treapta de episcop. A plecat după acestea să predice în Asia, iar la întoarcerea din Asia a predicat în împrejurimile Soreusului, la Limna. Şi aici, sfântul a luminat pe mulţi cu Lumina Sfintei Evanghelii.

Unii dintre păgâni, cuprinşi fiind de invidie şi ura, au venit la Soreus, au năvălit în Bierica Sfântului Arhanghel Mihail în timpul slujirii Sfintei Liturghii şi l-au ucis pe Sfântul Autonom în altar, şi alături el mulţi alţi creştini care se aflau în biserică. Diaconiţa Maria a scos mai apoi trupul sfântului de sub o grămadă de dărâmături îngropându-le.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel